Čovek kome nikad nije bilo dosadno jednog dana je zaključio da je umetnost postala dosadna od kako su kompozitori oterani sa dvorova, slikari prestali da piju, a pesnici  da se ubijaju i postao je čovek koji postavlja nezgodna pitanja.

Na sva suštinska pitanja uvek je dobijao isti odgovor – Ah, što vi tupite, baš ste dosadni…

Kad je video da od toga nema ništa rešio je da se sprda. Lekara, koji mu je zabranio noćne obroke, pitao je zašto se svetlo uključi kad se otvore vrata od frižidera ako ne zbog noćnog obedovanja. Servis bele tehnike je pitao ko mu garantuje da se svetlo zaista ugasi kad zatvori  frižider i zahtevao da mu ugrade špijunku na vratima aparata. Ovlašćenoj  firmi  za održavanje liftova se predstavio kao zastupnik servisa bele tehnike i pretio tužbom ukoliko ne zatvore prozorčiće na liftovima jer njegov  servis gubi poverenje klijenata zbog njihove diverzije…

Uveče je gledao na tv-u kako se žene depiliranih i manikiranih ruku i nogu, u pratnji muškaraca nabildovanih ruku i nogu dive sreći i entuzijazmu čoveka bez ruku i nogu . Oni koji pola dana potroše na negovanju i divljenju svojim ekstremitetima zavide onom koji ih nema.

Upitao se u kakvom to svetu živi i prvi put osetio dosadu. Zažmurio je i video isto što bi video i kroz špijunku na frižideru da su oni iz servisa pristali da mu je ugrade.

Advertisements