Mora da ima nečeg u seksu kad su svi toliko opsednuti njime. Mnogi se pravdaju produženjem vrste, baš me interesuje koliko bi nas bilo da se deca dobijaju kopanjem.
Mora da ima nešto u bogatstvu i raskoši kad je to san svih. Svi bi rekli da je to prirodna želja, a mene baš interesuje koliko bi bogatih bilo da se bogatstvo stiče kopanjem.
Mora da ima nešto u licemerju, ne možeš uzeti meru dvoLičnom licu bez obraza, a kopanje bez mere ubija i ne daje roda.
Mora da ima nečeg u patriotizmu kad je on usko vezan za usPeh. Patriote toliko vole svoju zemlju da je oru samo jezikom, ni po cenu života je ne bi ružili kopanjem.
Mora da ima nešto u religiji kad je svako prigrlio svoju iz šarenila kataloga vera. Baš sam radoznao koliko bi vernih bilo da se do Boga dolazi posebnim kanalima koje treba prokopati i bukvalno, niko se ne usuđuje da prokopa ni metaforično: po svojim motivima za verovanje.
Mora da ima nešto u površnosti i gluposti čim se gro čovečanstva povelo za njima. Ko će tupiti mozak i motiku kopajući po suštini: površina je lepa, glatka, sjajna i blistava, u njoj se može sa samozadovoljstvom uživati u odrazu svoje sjajne i blistave površine.
Ko je samo zagrebe dobiće pogubnu potrebu da kopa po sebi i otkrije nelepo naličje.
Kome suza kane u bunar želja videće kako se iluzija svoje narcisoidne samozaljubljenosti razlaže u koncentričnim krugovima sačinjenim od laži privida.
I kad se slika mudrošću i mirom vode bude povratila – nikad više neće biti ista kao ona pre, stVarana u zanosu samoljublja.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Advertisements